Tarkastuslautakunta, kokous 5.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Tutustumiskäynti Mäntykotiin

PuuDno-2024-37

Valmistelija

  • Jaana Kontio, jaana.kontio@puumala.fi

Kuvaus

Eloisa vastaa Puumalassa kehitysvammaisten asumispalveluiden toteuttamisesta. Kehitysvammaisten asumispalvelun piirissä olevat asukkaat muuttivat 1.1.2024 Peippotiellä sijaitsevasta Peippolasta Mäntykotiin Kenttätielle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pentti Lautala, pentti.lautala@fimnet.fi

Tarkastuslautakunta tutustuu kehitysvammaisten asumispalveluihin Mäntykodissa palveluesihenkilö Tanja Lillmanin johdolla.

Päätös

Lautakunta tutustui Mäntykotiin palveluesihenkilö Tanja Lillmanin johdolla. Yleisenä havaintona oli, että Mäntykodin tilat ovat avarat ja hyväkuntoiset. Henkilökunta ja asiakkaat olivat tyytyväisiä tilanteeseen ja henkilökunnan työilmapiiri koettiin hyväksi. Pieninä korjaustarvetta vaativina asioina oli häiritsevä kaiku (parkkipaikan puoleinen oleskelutila). Kaiku aiheuttaa asiakkaissa levottomuutta. Ruokahuoltoon liittyy logistisia ongelmia, jotka liittyvät keittiön sijaintiin kaukana ruokailutilasta. Keittiön parkkipaikan puoleisiin ikkunoihin olisi syytä asentaa joko markiisi tai lämpöä poispäin heijastava kalvo, jotta tila ei kuumenisi kesällä liikaa.