Hyvinvointilautakunta, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Kouluterveyskyselyn 2023 kuntakohtaiset tulokset

PuuDno-2022-248

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) organisoi kouluterveyskyselyn toteuttamisen joka toinen vuosi. Puumalan kunnan osalta tietoja kerätään perusopetuksen 4. ja 5. sekä 8. ja 9. luokan oppilailta. Toisella asteella opiskelevat lukiolaiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat osallistuvat myös kouluterveyskyselyyn, jota on järjestetty ensimmäiselle kohderyhmälle (8. ja 9.lk:n oppilaat) jo vuodesta 1996. Kysely on laajentunut eri ikäluokkiin vuosien myötä siten, että viimeisimpänä mukaan on otettu perusopetuksen 4. ja 5. luokan oppilaat vuonna 2017.

Kouluterveyskyselystä saadaan monipuolista ja luotettavaa seurantatietoa eri ikäisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista, terveydestä, koulunkäynnistä ja opiskelusta, osallisuudesta sekä avun saamisesta ja palvelujen tarpeiden vastaavuudesta niin kuntakohtaisesta, maakunnallisesta kuin valtakunnallisesta näkökulmasta katsoen.

Vuoden 2023 kouluterveyskysely toteutettiin keväällä 2023. Tulokset julkistettiin 21.9.2023. Tuloksia on mahdollista tarkastella THL:n nettisivuilta. Sieltä ei kuitenkaan löydy tarkempia tuloksia Puumalan kunnan osalta kyselyn vähäisen vastaajamäärän vuoksi. Tällä pyritään suojaamaan mahdollinen vastaajien tunnistettavuus. Kuntaan lähetettävät tulokset eivät myöskään ole kattavat kaikkien kysymysten osalla edellä mainitun syyn vuoksi. Kevään 2023 kouluterveyskyselystä nousee kuitenkin esille tuloksia, joihin on syytä pureutua tarkemmin. Yhteenveto kevään 2023 kouluterveyskyselyn vastauksista Puumalan yhtenäiskoulun osalta on tämän pykälän oheismateriaalina. Kuntakohtaiset tulokset esitellään hyvinvointilautakunnalle. Ne käydään läpi myös yhtenäiskoulun yhteisöllisessä oppilashuoltoryhmässä ja yhtenäiskoulun henkilöstöpalaverissa. Lisäksi tuloksia nostetaan esille yhtenäiskoulun vanhempainillassa, jossa ovat mukana myös yhtenäiskoulun oppilaat.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta merkitsee vuoden 2023 kouluterveyskyselyn tulokset tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.