Tekninen lautakunta, kokous 22.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Puumalan Satamatien katusuunnitelman nähtäville asettaminen

PuuDno-2024-127

Valmistelija

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunnan Satamatielle on tarkoitus tehdä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Punaisen kuurin kohdalle rakennettaisiin jalankulkijoita varten erillinen, noin 30 metriä pitkä puukantinen kulkusilta. Jalkakäytävä merkittäisiin tästä pohjoisen suuntaan ajoratamerkinnöin. Suunnittelualueen pohjoisosaan lisätään kolme uutta parkkipaikkaa. Saimaan puolelta poistetaan viisi parkkiruutua ja K-kaupan kohdalta, suojatien edestä yksi.

Hankkeella ei ole vaikutusta alueen kuivatukseen tai sadevesien johtamiseen, eikä kadun korkeusasema tai päällystemateriaali vaihdu muuten kuin puupintaisen jalankulkuväylän osalla.

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 10.9.1999/895 43 §:n mukaan katusuunnitelmaehdotus on pidettävä kunnassa julkisesti nähtävänä vähintään 14 päivän ajan. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus ehdotuksesta. Muistutus on toimitettava kunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä.

Nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksen tekemiseen on ilmoitettava suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Ilmoitus saadaan lähettää tavallisena kirjeenä. Ilmoituksen lähettäminen ei kuitenkaan ole tarpeen, jos asianomainen on hyväksynyt katusuunnitelmaehdotuksen. Ilmoituksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon, jos se on annettu postin kuljetettavaksi viimeistään viikkoa ennen nähtäville asettamista. Jos osallisia on muitakin, nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksen tekemiseen on tiedotettava siten kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan.

Katusuunnitelma liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Hagman, tekninen johtaja, kimmo.hagman@puumala.fi

Tekninen lautakunta päättää asettaa Puumalan Satamatien katusuunnitelman nähtäville 14 päivän ajaksi. Suunnitelma on nähtävillä teknisellä osastolla 23.8. – 16.9.2024 välisenä aikana.

Nähtävilläolosta ilmoitetaan suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille kirjeitse sekä kunnan kotisivuilla. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus ehdotuksesta. Muistutus on toimitettava kunnan kirjaamoon ennen nähtävänäoloajan päättymistä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §.