Keskusvaalilautakunta, kokous 23.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Presidentinvaalin 2024 ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

PuuDno-2023-92

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Kuvaus

Keskusvaalilautakunnan on tarkastettava sille saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat vaalilain 63 §:n ja kirjeäänestysasiakirjat vaalilain 66 g §:n mukaisesti.

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ja kirjeäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että perjantaina 26.1.2024 ennen klo 19 saapuneet asiakirjat ehditään niissä käsitellä.

Lähetekuoret, jotka ovat saapuneet keskusvaalilautakuntaan edellä mainitun määräajan (26.1. ennen klo 19) jälkeen, jätetään avaamattomina huomioon ottamatta.

Vaalikuoret on lähetekirjeistä erotettuina ja äänestysalueittain jaoteltuina säilytettävä avaamattomina varmassa tallessa siihen asti, kun ne lähetetään vaalipiirilautakunnalle laskentaa varten.

Keskusvaalilautakunnan on säilytettävä lähetekirjeet äänestysalueittain lajiteltuina henkilöiden sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä tai muutoin siten, että tietty lähetekirje on tarvittaessa helposti löydettävissä.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Keskusvaalilautakunta päättää tarkastaa perjantaihin 19.1.2024 klo 14 mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ja kirjeäänestysasiakirjat ja tekee päätökset niistä tapauksista, joissa ennakkoäänestys jätetään huomioon ottamatta.

Päätös

Keskusvaalilautakunta tarkasti kuntaan 19.1.2024 klo 14 mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat, joita oli yhteensä 310 kappaletta.

Äänestysalueella hyväksyttiin seuraavat äänestäneiden määrät:
- yleinen ennakkoäänestys 300
- kotiäänestys 7
- laitosäänestys 3

Valmistelija

  • Mervi Kelloniitty, hallintopäällikkö, mervi.kelloniitty@puumala.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Hämäläinen, ympäristösihteeri, timo.hamalainen@puumala.fi

Keskusvaalilautakunta päättää tarkastaa perjantain 19.1.2024 klo 14 jälkeen ja tiistaihin 23.1.2024 klo 14:00 mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ja kirjeäänestysasiakirjat ja tekee päätökset niistä tapauksista, joissa ennakkoäänestys jätetään huomioon ottamatta.

Päätös

Keskusvaalilautakunta tarkasti kuntaan 23.1.2024 klo 14 mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat, joita oli yhteensä 414 kappaletta.

Äänestysalueella hyväksyttiin seuraavat äänestäneiden määrät:
- yleinen ennakkoäänestys 412
- laivaäänestys 2