Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 22.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Ravitsevaa ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden -kampanja 2023

Valmistelija

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Kuvaus

Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden on valtakunnallinen kampanja ikääntyneiden hyvästä ravitsemuksesta. Kampanjan tavoitteena on saada ikääntyneet liikkeelle, yhdessä syömään ja ravitsemustiedon ääreen. Kampanjan teemana on sadonkorjuu ja kestävää kehitystä tukeva ruokailu. Kampanja toteutetaan paikallisesti yhteistyössä eläkeläis- ja vanhusjärjestöjen, kuntien vanhusneuvostojen ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Mukana kampanjassa ovat esimerkiksi Martat, Maa- ja kotitalousnaiset, Vanhustyön keskusliitto, Ikäinstituutti sekä useat eläkeläisjärjestöt. Kampanja ajoittuu syksyyn 2023.

Puumalan vanhus- ja vammaisneuvoston on myös hyvä pohtia, osallistuuko neuvosto kyseiseen kampanjaan. Mikäli vanhus- ja vammaisneuvosto päättää olla mukana toteuttamassa Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden -kampanjaa, tulee myös miettiä toteuttamistavat, vastuuhenkilöt ja aikataulu.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anna-Mari Summanen, hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja, anna-mari.summanen@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää osallistumisestaan Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden -kampanjaan.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti olla mukana toteuttamassa Ravitsevaa ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden -kampanjaa 2023. Vanhus- ja vammaisneuvoston suunnitelmana on järjestää yhteistyössä kunnan, seurakunnan, Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan sekä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa Terveellisempi aamupala -tapahtuma marraskuussa. Vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen Sonja Hämäläinen organisoi tapahtumaa seurakunnan taholta ja kokoaa tapahtuman suunnittelua ja toteutusta varten suunnittelu-/työryhmän. Hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja Anna-Mari Summanen on yhteydessä Etelä-Savon hyvinvointialueelle mahdollisen ravitsemusterapeuttivierailun merkeissä. Suunnittelu-/työryhmä kokoontuu alkusyksystä, jolloin tehdään tarkempi suunnitelma toteutuksesta.