Tarkastuslautakunta, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Markkinointipäällikkö Tuula Vainikan kuuleminen

PuuDno-2022-246

Valmistelija

  • Jaana Kontio, jaana.kontio@puumala.fi

Kuvaus

Markkinointipäällikkö vastaa kunnan matkailusta (75 %) ja kulttuuri- ja kirjastopalveluista (25%).  Markkinointipäällikön esimies on matkailupalvuiden osalta kunnanjohtaja ja kulttuuripalveluiden osalta hyvinvointi- ja kulttuurijohtaja.

Matkailun puolella työtehtäviin kuuluu eri hankkeiden ja hallinnon lisäksi mm. matkailun kehittäminen (esim. pyöräily, reitit), markkinointitoimenpiteet ja esitteet, messut, asiakaspalvelu eri muodoissaan, verkkosivujen ylläpito, tapahtumien koordinointi, käännökset, Matkailun Puoti ja matkailuinfo. Markkinointipäällikkö on johtoryhmän jäsen, Saimaa Geoparkin hallituksen jäsen, lisäksi työ sisältää muuta matkailun sidosryhmätyöskentelyä.

Kulttuuripalveluiden puolella työtehtäviin kuuluu näyttelyiden, retkien ja tapahtumien (mm. itsenäisyyspäivä, Kirjakemmakat, Lastenviikko) järjestäminen sekä paikallisten harrastajien toiminnan ja verkostoitumisen edistäminen. Lisäksi markkinointipäällikkö vastaa Liehtalanniemen museotilan ja Salpalinja-bunkkerin kesäoppaiden rekrytoinnista sekä niiden muusta toiminnasta, koordinoi höyrylaiva s/s Wennon toimintaa yhteistyössä Puumalan Veneseura Ry:n kanssa. Kulttuuripalvelut tukee kunnan matkailupalveluita ja osallistuu kuntamarkkinointiin.

Vuoden 2023 tavoitteita: Saavu Saimaalle! -hanke, Accu-hankkeen (alueellinen kulttuuritoiminta) mahdollinen jatkohanke. Puumalan kulttuurihistoriallinen kyläkävely -sisältö ja kartta, Leo Montonen -tuotteistus ja yhteistyö Mikkelin valokuvakeskuksen kanssa, kestävä matkailu Puumalassa -kartoitus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jaakko Kuntonen, jaakko.kuntonen@puumala.fi

Tarkastuslautakunta kuulee markkinointipäällikkö Tuula Vainikkaa.

Päätös

Tarkastuslautakunta kuuli markkinointipäällikkö Tuula Vainikkaa.