Hyvinvointilautakunta, kokous 24.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vanhus- ja vammaisneuvoston jäsenen läsnäolo- ja puheoikeus hyvinvointilautakunnan kokouksissa 1.1.2022-31.5.2025

PuuDno-2021-164

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Vanhus- ja vammaisneuvosto käsitteli kokouksessaan 14.12.2021 § 30 vanhusneuvostojen toimintaa ja vaikutusmahdollisuuksia käsitellyn kyselyn tuloksia. Tulosten mukaan erityisen tärkeää neuvostojen toiminnan kannalta on, että kunnissa luotaisiin pysyviä ja rakenteisiin nivottuja yhteistyökäytäntöjä neuvostojen osallistamiseen ja niiden asiantuntijuuden hyödyntämiseen kaikilla toimialoilla. Niin vanhusneuvostokyselyyn vastaajat kuin valtakunnalliset eläkeläis- ja vanhusjärjestöt sekä yhdistykset pitävät olennaisen tärkeänä sitä, että neuvostoille myönnettäisiin vähintäänkin oikeus osallistua läsnäolo- ja/tai puheoikeudella lautakuntien kokouksiin.

Puumalan vanhus- ja vammaisneuvosto on esittänyt hyvinvointilautakunnalle, että vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen Eeva-Liisa Luukkonen kutsutaan hyvinvointilautakunnan kokoukseen asiantuntijaksi, jolla on puheoikeus, kun käsitellään vanhuksia ja/tai vammaisia koskevia asioita.

Puumalan kunnan hallintosäännön 94 §:n mukaan hyvinvointilautakunta päättää muiden kuin hallintosäännössä määrättyjen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta hyvinvointilautakunnan kokouksissa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Hyvinvointilautakunta päättää, että vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen Eeva-Liisa Luukkosella on vanhus- ja vammaisneuvoston edustajana läsnäolo- ja puheoikeus hyvinvointilautakunnan kokouksissa ajalla 1.1.2022-31.7.2025 silloin, kun hyvinvoivointilautakunnassa käsitellään vanhuksia ja/tai vammaisia koskevia asioita.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Eeva-Liisa Luukkonen, vanhus- ja vammaiseneuvosto, hyvinvointilautakunnan pöytäkirjanpitäjä