Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 3.4.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Essoten vanhus- ja vammaisneuvoston kirje

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Essoten vanhus-​ ja vammaisneuvoston päätti kokouksessaan 13.3.2018 lähestyä Essoten alueen kuntien vanhus-​ ja vammaisneuvostoja.

Essoten vanhus-​ ja vammaisneuvosto tekee kevään 2018 aikana toimintasuunnitelmaa vuoden 2019 loppuun. Tähän toimintasuunnitelmaan toivotaan kuntien vanhus-​ ja vammaisneuvostoilta tärkeiksi katsomiaan asiakokonaisuuksia,​ jotka olisi hyvä huomioida koko Essoten alueella.

Esille tulevat asiat tulee lähettää 16.5.2018 mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus-​ ja vammaisneuvosto keskustelee Essoten vanhus-​ ja vammaisneuvoston toimintasuunnitelmaan esitettävistä asiakokonaisuuksista.

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti esittää Essoten vanhus- ja vammaisneuvoston toimintasuunnitelmaan seuraavia asiakokonaisuuksia:

  • Kaikille Essoten alueella oleville tasavertaisten lääkäripalvelujen turvaaminen lähipalveluna. Etenkin syrjäisissä kunnissa vanhusten ja vammaisten on vaikea lähteä kaupunkien lääkäripalvelujen piiriin pitkien välimatkojen ja huonojen kulkuyhteyksien vuoksi.
  • Kaikille Essoten alueella oleville tasavertaisten hammaslääkäripalvelujen turvaaminen lähipalveluna. Etenkin syrjäisissä kunnissa vanhusten ja vammaisten on vaikea lähteä kaupunkien hammaslääkäripalvelujen piiriin pitkien välimatkojen ja huonojen kulkuyhteyksien vuoksi. Hammashoitoon pääsyn odotusajat tulee saattaa inhimillisiksi.
  • Kaikille Essoten alueella oleville tasavertaisten aikuissosiaalityön palvelujen turvaaminen lähipalveluna.