Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 11.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Joulupostia ikäihmisille -kampanja 2020

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Siskot ja Simot ry kutsuvat kaikki Suomen kunnat mukaan valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan 2020 ajalla 16.11.-11.12.2020. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Tämän vuoden kampanja on jo kahdeksas - viime vuonna mukana oli 18 kuntaa ja joulupostia sai lähes 18 500 ikäihmistä. Haasteen tavoitteena on saada kaikki Suomen kunnat mukaan kampanjaan, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset. Joillekin kortin saajille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi tuomaan iloa ja karkoittamaan yksinäisyyttä.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjalla on mahdollisuus tehdä hyvää omassa kunnassa usean eri toimijan voimin. Ikääntyneiden palvelut, sivistys- ja kulttuuritoimi sekä vapaaehtoisjärjestöt ovat luontevia toimijoita kampanjassa. Kuka tahansa kuntalainen voi tehdä kortin tai täyttää valmiin ja toimittaa sen kunnassa sovittuun keräyspisteeseen, josta se toimitetaan vastaanottajalle. Joulukorttipajoja voidaan järjestää työpaikoilla, kouluissa, päiväkodeissa, kansalaisopistoissa, perheen kesken ja pikkujouluissa.

Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 26 kuntaa.

Kumppaneina kampanjassa ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää, että Puumalan kunta on mukana Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa ja haastaa kuntalaiset, päiväkodin, koulun, kansalaisopiston, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut, seurakunnan, järjestöt, yritykset ja kunnan työntekijät kampanjaan mukaan. Palvelujohtaja sopii vanhuspalvelujen kanssa korttien toimittamisesta ikääntyneille.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.