Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 11.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Etäluento uudesta tieliikennelaista ja turvallisesta liikkumisesta eläkeläisille

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

Liikenneturva tarjoaa etäluentoa uudesta tieliikennelaista ja turvallisesta liikkumisesta eläkeläisille. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan 1.6.2020. Valtaosa arkisista liikkumisen säännöistä pysyi ennallaan, mutta muutoksia tuli muun muassa tiemerkintöihin, nopeusrajoituksiin ja liikennemerkkeihin.

Etäluennolla käydään läpi turvallisen liikkumisen hyviä käytäntöjä tutustumalla muutoksiin ja päivittämällä tiedot liikennesäännöistä kokonaisuudessaan.  Luento voi olla sen pituinen kuin on tarvetta eli 15 min., 30 min., 45 min. tai pitempi. Pääsääntöisesti etäluento on toteutettu 30 min. pituisena. Sisältö räätälöidään kohderyhmän mukaan tarkemmin, kun tiedetään kohderyhmän yleisin kulkutapa (jalan, pyörällä tai autolla).

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää Liikenneturvan tarjoamasta uuteen tieliikennelakiin ja turvalliseen liikkumiseen kohdentuvan etäluennon toteuttamisesta Puumalassa.

 

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti, että Liikenneturvan tarjoama uuteen tieliikennelakiin ja turvalliseen liikkumiseen kohdentuva etäluento toteutetaan Puumalassa valtuustosalissa tammikuun 2. viikolla klo 13. Palvelujohtaja sopii etäluentopäivän Liikenneturvan kanssa.