Kunnanhallitus, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Yhteysalusliikennöinti Puumalan Lintusalon ja Hurissalon välillä

PuuDno-2024-29

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

Puumalan kunta kilpailuttaa yhteysalusliikennöinnin Lintusalon ja Hurissalon Kivisalmen välillä kesälle 2024. Kilpailutukseen sisältyy kaksi optiovuotta eli vuodet 2025 ja 2026. Liikennöinti tapahtuu Etelä-Savon hyvinvointialueen omistamalla ja Puumalan kunnan vuokraamalla Norppa II -lautalla. Alus on katsastettu kotimaa 1 -alueelle, 2+20 hengelle. Optiovuodet mukaan luettuna on ennakoitu, että hankinnan arvo ylittää pienhankinnan rajan ja hankinta on siksi kilpailutettu kansallisena hankintana.

Tarjouspyyntö on julkaistu Hilma-hankitaportaalissa 2.1.2024 ja tarjousten jättöaika päättyy 18.1.2024 klo 15. Tarjouspyyntö tietoineen löytyy osoitteesta www.hankintailmoitukset.fi. Tarjousten avaaminen suoritetaan välittämästi tarjouskilpailun päätyttyä.

Puumalan kunta vastaa kaikista lauttaan kohdistuvista kuluista, sisältäen polttoainekulut. Tarjoaja vastaa liikennöinnin ja siihen liittyvien tehtävien hoitamiseen vaadittavan henkilöstön tarjoamisesta tilaajan käyttöön, liikennöinnin toimivuudesta ja asiakaspalvelusta sekä aluksen saattamisesta liikennöintikuntoon. Alus ja liikennöinti vakuutetaan Puumalan kunnan toimesta.

Paikan varaaminen ja lipun ostaminen tapahtuu Matkahuollon sivuilta ja lisäksi, mikäli lautalla on vapaita paikkoja, lipun voi ostaa maksupäätteen välityksellä tai käteisellä myös lautalta.

Liikennöitsijällä ei ole oikeutta harjoittaa lautalla liikennöintiä omaan lukuunsa, vaan kaikki liikennöinti tapahtuu Puumalan kunnan nimissä.

Tarjousten vertailuperusteena on hinta (maks 80 pistettä) ja laatu (maks 20 pistettä).  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Päätösehdotus tehdään kokouksessa.

Valtuuston puheenjohtaja Matti Viialainen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Esteellisyysperuste: Intressijäävi

 

Määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta ja avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjoukset jättivät

  1. Puumalan Kalastus ja matkailu, Y-tunnus 1577156-1
  2. Nestorinranta Oy, Y-tunnus 0692992-9
  3. Tmi Pirjo Kapanen, Y-tunnus 1361322-8

Tarjoukset on pisteytetty ja vertailutaulukko on oheismateriaalina.

Kunnanhallitus päättää valita tarjousvertailun ja pisteytyksen perusteella Nestorinranta Oy:n yhteysalusliikenteen toteuttajaksi kaudelle 2024 hintaan 31 750 euroa (ALV 0 %). Tarjous sisältää myös optiomahdollisuuden vuosille 2025 ja 2026.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.