Kunnanhallitus, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 110 Maanvuokrasopimus kiinteistöä 623-414-4-0102 koskevasta määräalasta / Padel-kenttä

PuuDno-2023-59

Valmistelija

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kuvaus

HH Maisemat Oy:llä (y-tunnus 3375745-6) on tavoitteena perustaa Padel-kenttä Puumalan satamaan, Veeranrantaan. Alueesta on laadittu liitteenä oleva maanvuokrasopimuksen luonnos, joka koskee noin 200 m²:n määräalaa. Vuokra-aika on viisi vuotta.

Asemakaavassa alue on kaavamerkinnällä LP, mikä tarkoittaa yleistä pysäköintialuetta. Tästä johtuu, että alue tarvitsee poikkeamisluvan, jota tekninen lautakunta käsittelee kokouksessaan 22.8.2023. Vuokrasopimuksen voimaantulo on ehdollinen paitsi kunnanhallituksen päätöksen lainvoimaisuudelle, myös teknisen lautakunnan päätöksen sekä toimenpideluvan lainvoimaisuudelle. 

Yritys vastaa investoinnista kokonaisuudessaan ja sen vaatimista rakennustöistä ja muista hankinnoista. Kunta vastaa valaistuksen käyttökustannuksista, koska valaistus palvelee laajemmin koko Veeranrannan aluetta. Valaistus toteutetaan energiatehokkaasti.

Maanvuokrasopimuksen luonnos on liitteenä.    

Padel-kenttä lisää Veeranrannan toiminnallisuutta ja mahdollistaa uuden liikuntapaikan alueelle. Padel-kentän rakennuttua Veeranrannassa on skeittiparkin, rantalentopallokentän ja pienimuotoisen liikuntavälinepuiston kokonaisuus.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niina Kuuva, kunnanjohtaja, niina.kuuva@puumala.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä HH Maisemat Oy:n ja Puumalan kunnan välisen maanvuokrasopimuksen liitteen mukaisesti ja oikeuttaa kunnanjohtajan tekemään sopimukseen merkitykseltään vähäisiä muutoksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

HH Maisemat Oy, tekninen toimi