Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 8.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Ilmoitusasiat

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

1. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n uutiskirje 3/2021: Oikeus arvostavaan kohteluun ja kohtaamisiin, Iäkkäiden osallisuus mahdollistettava muulloinkun kuin kuntavaalien alla, Uutta tietoa käyttäjälähtöiseen kehittämiseen Ikäteknologiaverkostosta, Älykello senorille - muista ainakin nämä, Mitä nuoret ajattelevat vanhuudesta, Normaali vanhuus ei ole sisällötöntä.

2. Essoten Vanhus- ja vammaisneuvoston pöytäkirja 19.5.2021: Vammaispalvelujen kuulumiset, Sopiva - Etelä-Savon henkilökohtaisen budjetoinnin hanke, Etelä-Savon hyvinvointialueen ikäohjelman kuulumiset.

3. Essoten Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen pöytäkirja 7.6.2021: Omaolovalmennusten käyttöönotto Essoten alueella, Arviointia ja yhteenvetokeskustelua hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä kaudella 2017-2021, Terveyttä edistävien sairaaloiden ja organisaatioiden uudistetut laatustandardit.

4. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n uutiskirje 4/2021: Tulevaisuus tehdään yhdessä, Ikääntyneiden asumis- ja henkilöturvallisuutta tukevia tuotteita, Esitämme 3+3 toivomusta (1 Kunpa kaavoitus- ja rakentamisbyrokratia olisi niin ketterää ja nopeaa, että odottaminen ei muutu toivottomuudeksi ja ihmiset väsyvät kannattelemaan asumisunelmaansa. +1 Pitäisi olla yksi paikka, mistä löytyisi kaikki tieto asumisesta, kun ikääntyy.  2 Olisipa muuten hienoa, että jokaisessa kaupunginosassa olisi oma monisukupolvinen yhteisöllinen korttelitalo, sellainen alueen sydän, jonne ihmiset voisivat kokoontua kahvittelemaan ja seurustelemaan ja siellä voisi toimia myös erilaisia harrastusryhmiä, olla avointa toimintaa ja neuvontaa. +2 Ja tietenkin lähiössä olisi oma yhteisöllisyyskoordinaattori, oma korttelityöntekijä, joka auttaa yhteisöllisyyden syntymisessä alueen taloissa ja kortteleissa. 3 Naapuruus ja naapuriapu kunniaan! Korttelin yhteisöllisyystyöntekijä voisi olla myös vuorovaikutteisten ja avuliaiden naapuruustalojen synnyttäjä ja avittaja. +3 On todella tärkeää, että kaiken ikäiset saisivat kertoa mielipiteensä ja toiveensa asumisestaan ja asuinympäristöstään. Ja sitten näitä mielipiteitä oikeasti kuultaisiin. Voisikohan se korttelitalo olla se paikka, missä ajatuksiaan saisi kertoa ja ne menisivät eteenpäin?)

5. Vanhustyön keskusliiton kirje 22.6.2021: Suomiko onnellisen vanhuuden maa? Yhdessä vähennämme yksinäisyyttä - ystäväpiiritoimintaa jo 15 vuotta, Korjausneuvonta tukee kotona asumista.

6. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n uutiskirje 5/2021: Vanhusneuvostot paljon vartijoina, Sote-palvelujen asiakasmaksut muutoksessa.

7. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n uutiskirje 6/2021: Isovanhempien tekoja tulevien sukupolvien hyväksi, Vaikuta ikääntyville suunnatun kulttuuridigialustan sisältöön, Tavoitteena ikäkyvykkyys?

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää merkitä em. asiat tietoonsa saatetuiksi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päätti, että Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitto ry:n kirjeet välitetään sähköpostitse suoraan vanhus- ja vammaisneuvoston jäsenille.