Vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 3.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Ilmoitusasiat

Valmistelija

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Kuvaus

1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä/Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmän pöytäkirja 11.12.2019: Parasta Etelä-Savoon -hankkeen esittely ja henkilöstökyselyn tulokset, hyvinvointi Etelä-Savon maakuntastrategian päivityksessä, alueellisen hyvinvointikertomuksen indikaattorien päivitys, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintakertomus 2018-2019 ja toimintasuunnitelma 2020, hyvinvointijohtaminen Essotessa - eMBA opinnäytetyö, Etelä-Savon päihdetilannekysely.

2. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n (valli.fi) uutiskirje: Paremman vanhuuden puolesta, Minä luen sinulle -kampanjaviikko, sadat tuhannet ihmiset hoitavat omaisiaan ja läheisiään Suomessa, osallisuus, monikulttuurisuus ja digitalisaatio, ikäteknologiaverkosto, virtuaalimatkoilla elämyksiä ja muistoja ikäihmisille, tutustu iästä ja elämästä -blogisarjaan.

3. Karelia-ammattikorkeakoulun julkaisuja B, Oppimateriaaleja ja kokoomateoksia 50: Ikäystävällinen yritys - Senioriasiakkaat tulevat! (Arja Jämsén ja Tuula Kukkonen).

4. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä/Vanhus- ja vammaisneuvoston pöytäkirja 21.1.2020: Essoten salueen vammaispoliittisen ohjelman julkaisutilaisuus, Essoten alueellisen vanhus- ja vammaisneuvoston toiminnan suunnittelua vuodelle 2020, Sansia kuljetuspalvelussa esiintyneitä epäkohtia.

5. KotiOpas-Palvelujen tiedote 12.2.2020: Senioreiden ja heidän omaistensa avuksi www.KotiOpas.fi -sivuilla tiedot Suomen yksityisistä palvelutaloista, hoivakodeista ja senioritaloista.

6. Liikenneturvan kirje: Ryhdy oman yhteisösi Liikenneluotsiksi (Oheismateriaali).

7. Päivätoiminnan yhteydessä tehtävät kauppa-asioinnit: Puumalassa on noussut vahvasti esille sellainen epäkohta, etteivät päivätoiminnan kuljetusten yhteydessä asiakkaat saa käydä kaupassa. Asiasta on oltu yhteydessä Essoteen. Essoten yhtenäinen linjaus on, että asioinnit ovat omia matkoja ja eivät sisälly päivätoimintakuljetuksiin ja tuohon päivätoiminnan 24 euron hintaan. Kunnanhallitus tulee käsittelemään asiaa seuraavassa kokouksessa. Mietinnän kohteena on sellainen vaihtoehto, että kunta maksaa suoraan taksiautoilijoille päivätoiminnan yhteydessä tehtävistä kauppa-asioinneista aiheutuvat kulut.

8. Kunnan liikuntapalvelut järjestää liikunta-aiheisen illan keskiviikkona 29.4.2020 klo 18-20 Nuorisotalolla. Liikuntapalvelut on pyytänyt myös vanhus- ja vammaisneuvostolta ajatuksia siitä, mistä kuntalaiset liikunnan harrastamiseen liittyen haluavat keskustella, sanoa mielipiteensä, esittää toiveensa jne. Ajatukset tulee toimittaa vapaa-aikasihteerille viimeistään 15.3.

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Julin, palvelujohtaja, anne.julin@puumala.fi

Vanhus- ja vammaisneuvosto päättää merkitä em. asiat tietoonsa saatetuiksi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvosto päätti saattaa kunnanhallituksen tietoon, että se kannattaa päivätoimintaan osallistuvien kauppa- tai vastaavan asioinnin järjestämistä kunnan kustantamana. Käytännön toteutuksen suunnitteluun on otettava mukaan asiakkaat ja päivätoiminnan henkilökunta.